Jan BukkemsMijn naam is Jan Bukkems. Ik werk sinds 1980 in de geestelijke gezondheidszorg. In die periode ben ik op verschillende plekken werkzaam geweest, hoofdzakelijk in de ambulante geestelijke gezondheidszorg, daarnaast op psychiatrische afdelingen van algemeen ziekenhuizen, een psychiatrische dagbehandeling, een jeugdpsychiatrisch centrum, een geriatrisch verpleegtehuis en een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. Momenteel werk ik in een grote instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Daar ben ik werkzaam in een ambulant crisisteam, daarnaast geef ik psychotherapeutische behandeling voor individuen, echtparen en gezinnen. Tevens werk ik één dag per week in het huisartsenteam Den Els.

Wat is psychotherapie?

Het doel van psychotherapie is om inzicht te krijgen in jezelf en je bewust te laten worden van de oorzaken achter belemmeringen in je doen en laten, je denken en voelen, je lichamelijke klachten of problemen. Dat kan zich concreet uiten in:

  • Chronisch moe, concentratieproblemen, veel piekeren, rusteloosheid.
  • Hyperventilatie, angst en paniek (aanvallen), depressie.
  • Schaamte- en/of schuldgevoelens.
  • Verwerking van verlies (overlijden, scheiding, maar ook gezondheid, werk).
  • Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen.

Naast individuele psychotherapie geef ik ook relatietherapie. De inzet van relatietherapie is het opnieuw creëren van vertrouwen en veiligheid. Dit door vaste patronen te leren zien en er anders met onderliggende mechanismen om leren gaan. Dat kan zich concreet uiten in:

  • Veel strijd om praktische dingen.
  • Veel irritatie, onbegrip en teleurstelling.
  • Langs elkaar heen leven.
  • Seksuele problemen of onvrede op dit terrein.
  • Angst dat de ander weggaat/vreemdgaat.

De belangrijkste inzet van mij als therapeut is: wat heb jij nodig om je weer beter te voelen?

Hoe gaat aanmelding in zijn werk?

Met uw instemming, kan op verzoek van een van de huisartsen een verkennend gesprek plaatsvinden. Dit gesprek kan ook zonder verwijzing van één van de huisartsen aangevraagd worden. Aan het eind van dat gesprek geef ik mijn indruk en advies. In overleg met u volgt mijn behandelaanbod. Het kan ook zijn, dat ik jou doorverwijs naar een andere therapeut. De doorverwijzing, kan zowel binnen als buiten het huisartsenteam plaatsvinden.

Graag een afspraak?

Rechtstreeks via bukkemsjan342@gmail.com, ook voor vragen of meer uitleg.

Terugbetaling

Bij de CM , de voorzorg en de liberale mutualiteit ben ik erkend als psychotherapeut, waadoor er in bepaalde omstandigheden een tussenkomst is voorzien.

Registraties

Lid van de BVRGS, zie www.bvrgs.be
Lid van de NVRG, zie www.nvrg.nl
In Nederland val ik onder de beroepscode voor psychotherapeuten, zie www.psychotherapie.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *