Uw GMD bij één huisarts

Het verzamelen van al uw medische gegevens door één huisarts draagt bij tot een verhoogde kwaliteit van de zorg voor uw gezondheid.

Voordeel bij uw ziekenfonds

Bij verwijzing naar een specialist door de huisarts die uw GMD bewaart, krijgt u van deze raadpleging meer terugbetaald door het ziekenfonds.

In uw voordeel…

besliste de overheid dat vanaf 1 mei 2002 iedereen aan zijn huisarts kan vragen een globaal medisch dossier samen te stellen en op te volgen. Dit engagement heeft tot doel de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren. Tegelijk biedt het u ook een financieel voordeel.

Eén bundel, één huisartsenteam

Uw huisartsen bundelen uw medische gegevens in één dossier. U begrijpt dat het belangrijk is dat alle medische informatie die over u gekend is op één plaats wordt verzameld. Wanneer u een specialist raadpleegt zal uw huisarts alle noodzakelijke informatie aan hem doorgeven. Op elk ogenblik kan een specialist de bewaarder van het globaal medisch dossier om inlichtingen vragen. Op die wijze kunnen onnodige onderzoeken en behandelingen vermeden worden. Uw huisartsen zijn het best geplaatst om de verantwoordelijkheid op te nemen uw globaal medisch dossier te beheren en te bewaren.

Vrije beslissing

U beslist zelf in alle vrijheid uw globaal medisch dossier toe te vertrouwen aan uw huisarts. Steeds behoudt u het recht een andere arts te raadplegen.

Concrete stappen

  • U wenst uw huisarts aan te stellen als beheerder van uw globaal medisch dossier ?
  • Vraag dit ter gelegenheid van een raadpleging voor u zelf.
  • Dit GMD wordt automatisch jaarlijks verlengd. Uw voordelen gelden bij alle artsen binnen de praktijk.
  • Neem steeds uw eID-kaart mee op consultatie zodat de administratieve zaken snel in orde gebracht kunnen worden.

Hebt u nog vragen in verband met het Globaal Medisch Dossier ? Stel ze gerust aan één van ons.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *