Nieuwe kunst in de praktijk

Kim De Roeck (39 jaar) is opgegroeid in Oelegem. Van kindsbeen af is ze al aan het tekenen en schilderen, dat talent heeft ze van haar vader geërfd.

Sinds 2022 volgde ze 2 jaar een oriënterende richting aan de academie van Wijnegem. Daar heeft ze met verschillende materialen en stijlen kennis gemaakt. Daaruit is haar interesse in de schilderkunst verder gegroeid. Vervolgens is ze dit jaar gestart aan haar eerste jaar schilderkunst aan dezelfde academie.

Kim heeft geen voorkeur in stijl of technieken, ze werkt met de materialen die haar op het moment zelf, het hardst interesseren.

In de praktijk kan je dan ook veel van deze technieken terugvinden.

In de wachtruimte hangen éénlijnstekeningen, dit zijn tekeningen gemaakt met 1 ononderbroken lijn. De inspiratie hier zijn zeedieren.

Er zijn ook verschillende landschappen terug te vinden geschilderd met acryl op doek, alsook de kraai is geschilderd maar dan met Oost Indische Inkt op rijstpapier.

Het boeket bloemen, dat ook in de praktijk hangt, is gemaakt met enkel houtskool en een gom.

Momenteel werkt ze vooral aan portretten. In de praktijk hangen er twee, beide geschilderd met acryl op doek. De inspiratie hier komt uit haar eigen familie, zo kan je haar oudste zoon terugvinden op één van de werken.

Naar de toekomst toe wil ze nog meer reeksen maken die ook tentoongesteld kunnen worden.