Open brief aan onze patiënten

Beste patiënt,

Ongetwijfeld hoorde u al in de media over het huisartsentekort, en dat huisartsen daardoor overbevraagd zijn.

Ons team is door de jaren heen blijven zoeken naar oplossingen om een goede continuïteit van zorgen te garanderen zoals het opleiden van HAIO’s in de praktijk, het aantrekken van nieuwe collega’s, uitbreiding van de administratieve ondersteuning door een extra medisch secretaresse aan te werven …  Vanaf heden gaan we van 6 artsen naar 7 artsen voor het komende jaar.

Velen van jullie hebben uiteraard al lang een vertrouwensband met 1 van de collega’s. Jullie vraag om bij deze arts te kunnen komen, proberen we waar kan te beantwoorden. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk.  We begrijpen dat dit soms tot frustraties kan leiden, maar het mag niet de bedoeling zijn dit op onze medische secretaresses te projecteren. Een wederzijds respect is fundamenteel voor een goede samenwerking.

Als team hebben wij een nauwe samenwerking, eenzelfde visie en aanpak en een gezamenlijk dossiersysteem. Wij zijn er van overtuigd dat u door alle artsen binnen ons team goed zal verder geholpen worden, en vragen dan ook om hier flexibel in te zijn. Wij bieden continuïteit van zorgen vanaf 7.30u tot 19u.

Om zoveel mogelijk de afspraaktijden te kunnen respecteren vragen wij tevens om met één, maximaal twee medische vragen op consult te komen. Verschillende medische problemen op een kwalitatieve manier uitwerken is gewoon niet haalbaar op een kwartier.

Wij hopen jullie zo, op een bevlogen manier, verder te ondersteunen in jullie welzijn en gezondheid.

Warme groet van jullie Huisartsenteam Den Els