Wat moet ik doen als ik op reis wil gaan? Waar kan ik terecht voor een covid test?

Er zijn tegenwoordig veel redenen om een covid test te laten afnemen en voor elke indicatie zijn er andere instanties. Aangezien hier veel vragen over zijn, bieden we een kort overzicht waar u wanneer terecht kan voor zo een test.


In geval van een hoogrisicocontact, kan u een afspraak maken in een triagepost via www.mijngezondheid.be of via de online reservatietool https://testcovid.doclr.be/#!/flow


Hebt u een test nodig voor een opname in een ziekenhuis of woorzorgcentrum, dan kan u bij ons in de praktijk terecht.  


Vertrekt u naar het buitenland, kan u veel info vinden op https://reopen.europa.eu/nl en
https://www.domusmedica.be/actueel/reizen-naar-een-ander-land (met app ikv COVID-certificaat). Voor een PCR test dan kan u terecht bij onderstaande instanties:

  • Test- en triagecentrum Voorkempen: iedere werkdag tussen 14-15u testen zonder CTPC code, afspraken enkel telefonisch te maken tussen 10-12u en 14-16u op 03 380 23 61; U kan zich inderdaad laten testen in het testcentrum te Malle. Het enthousiasme is enorm en het onthaal wordt overstelpt met aanvragen waardoor de wachttijden aan de telefoon flink oplopen. We vragen u geduld te hebben. Gelieve ook enkel te bellen voor testen die moeten worden afgenomen vóór 1 juli. In tussentijd wordt er een digitaal aanmeldingssysteem uitgewerkt voor reizigers, wat het maken van een afspraak zal vergemakkelijken. Van zodra dit systeem operationeel is, zal dit worden gecommuniceerd aan de burgers.