Corona: bent u ziek, bel ons!

Beste patiënten,

Ongetwijfeld hebt u al veel gehoord en gelezen over het coronavirus COVID-19. In China is er een nieuw soort coronavirus ontdekt dat zich geleidelijk verder verspreid heeft over verschillende continenten. Als u symptomen vertoont zoals koorts, hoesten of ademhalingsproblemen, blijf dan THUIS en neem telefonisch contact op met ons. We zullen u een aantal vragen stellen om te beoordelen of er sprake is van een mogelijke besmetting door dit virus. Kom dus zeker niet naar de praktijk waardoor u vele anderen kan besmetten. Wij mogen helaas niet op huisbezoek komen wegens gebrek aan veiligheidsmateriaal. Om veiligheidsredenen is de vrije raadpleging dan ook afgeschaft tot het einde van de corona crisis.

Het belangrijkste is om virussen te vermijden en indien ziek, zeker geen anderen te infecteren. Dit kan je doen door je handen regelmatig en grondig te wassen met voldoende zeep. Bij hoesten en niezen gebruik je best elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi je het weg in een afsluitbare vuilnisbak. Als je dit niet bij de hand hebt, hoest je in de binnenkant van je elleboog. Wanneer je ziek bent, blijf dan vooral thuis.

Voor meer informatie kan u terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/ of kan u bellen naar het nummer 0800/14689.

Door de verspreiding van het corona virus, kan het zijn dat er online geen afspraken meer beschikbaar zijn. Er zijn meestal wel nog afspraken beschikbaar, gelieve hier dan even voor te bellen in de voormiddag. Gelieve bij aankomst buiten of in uw wagen te wachten tot we u opbellen of komen halen voor de consultatie. Kom alleen tenzij u minderjarig bent, dan mag er één begeleidend persoon meekomen. De artsen dragen een mondmasker en plexi beschermshield voor de veiligheid van iedereen.