Nieuwe teststrategie

Sinds 27/11 is er vanuit de overheid een nieuwe teststrategie bepaald. De huisartsenvereniging Domus Medica heeft een heel handige site ontwikkeld waarop je gemakkelijk met al je vragen terecht kan:

https://mijncoronatest.be/

Indien u ziek bent, kan u via onderstaande link de SAT (Self Assessment Testing) doen van mijngezondheid.be. Na het invullen van deze test, wordt er aangegeven wat de volgende nodige stappen zijn. Als het dan nodig is om langs te komen bij de huisarts, kan u bij ons terecht na telefonisch contact voor een consultatie.

https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat

Blijkt uw test positief te zijn en hebt u COVID-19, dan zal het callcenter u contacteren. Probeer uw eigen hoogrisicocontacten al te bepalen. Nadien zal contacttracing u bellen om deze contacten te registreren. Door de drukte, kan dit kan enige tijd duren. Bij dringende vragen of nood aan een ziekte attest, mag u ons bellen.

Vanaf u weet dat u een hoogrisicocontact hebt gehad, blijft u in quarantaine en wacht u op een code gemaakt door contacttracing. Dit kan enkele dagen duren. De bedoeling is dat u rond dag 5 na een risicocontact wordt getest. Zo bekomen we een betrouwbaar resultaat. Te snel testen is zinloos. Is uw test dan negatief, kan u zekerder zijn dat u niet besmettelijk bent voor uw medemens. Bent u volledig gevaccineerd, kan u de quarantaine verlaten bij een negatief resultaat. Indien u niet gevaccineerd bent, blijft u de volledige 10dagen in quarantaine.