Annette Heyrman

Wie ben ik?

Ik, Annette Heyrman, ben van 1989 tot 2007 werkzaam geweest als zelfstandig kinesitherapeute in mijn manuele therapiepraktijk te Oelegem. In 2007 wisselde ik mijn zelfstandige activiteiten in om bij de Universiteit Antwerpen (voordien Artesis Hogeschool Antwerpen) aan de slag te gaan als docente binnen de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Sinds 2013 ben ik terug als zelfstandige werkzaam, ditmaal in de huisartsenpraktijk, waar ik mij toeleg op mensen met chronische pijn en/of vermoeidheid.

Voor wie?

Heb je chronische pijn of vermoeidheid, dwz pijn en/of vermoeidheid die je belemmert in je dagelijkse activiteiten en dit gedurende meer dan 6 maanden? Heb je het gevoel dat je geen vat krijgt op deze pijn, dat je al een hele zoektocht van medische en aanvullende onderzoeken en behandelingen achter de rug hebt zonder noemenswaardig resultaat? Lijkt het erop dat de pijn steeds heviger wordt en zich uitbreidt, dat pijnmedicatie geen afdoende verlichting biedt, dat je steeds meer vast komt te zitten zowel fysiek als mentaal? Het is mogelijk dat jouw pijnverwerkingssysteem verstoord is. In dat geval kom je in aanmerking voor deze (kinesi-)therapie.

Wat doe ik?

Dmv een grondig intakegesprek wordt vooreerst nagegaan of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor deze therapie. Daarna wordt bekeken wat jouw hulpvraag precies inhoudt zodat een individueel aangepast behandelplan opgesteld kan worden. Er wordt ruim aandacht besteed aan het toelichten van dit verstoorde pijnverwerkingssysteem. Het is immers erg belangrijk dat je de oorzaak van jouw pijn kent en begrijpt, zodat je daarnaar kan handelen. Daarnaast word je begeleid in het stapsgewijs opzetten van activiteiten, handelingen, waarbij  gestreefd wordt naar het terug opnemen van een leven dat beantwoordt aan jouw waarden en normen. Het accent kan hier liggen op fysieke activiteit maar ook op het aannemen van een accepterende houding. De algemene gezondheidstoestand, met name voedingspatroon, slaappatroon, ademhalingspatroon, stressreacties,… kan indien nodig ook in de aandacht gebracht worden.

Praktisch?

In de regel duurt deze kinesitherapiesessie 1 uur, aan een frequentie van maximaal 1x per week. Indien je verwezen bent door een arts, is er tegemoetkoming voorzien vanuit de ziekteverzekering, breng in dat geval jouw voorschriftje mee. Je draagt best makkelijk zittende kledij. Indien nodig en enkel in samenspraak met jou kan verwezen worden naar een andere therapeut al dan niet binnen de huisartsenpraktijk. Partner of naaste familie kunnen op uitnodiging meekomen indien dit de therapie kan ondersteunen.  De verwijzende arts krijgt eventueel tussentijds, maar zeker bij het beëindigen van de therapie een verslag.

Graag een afspraak?

Dit kan via het secreatariaat van het huisartsenteam op 03/385.06.07, uw gegevens worden genoteerd en Annette Heyrman neemt dan contact met u op. U kan haar ook rechtstreeks mailen (annette.heyrman@telenet.be) of bellen (0495/19 01 43).

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *